AMLOZEKZDROWE PRZEPISY DLA SERCA ›dobrze się kojarzy
Omlet z cieciorki z pesto i warzywami

Omlet z cieciorki z pesto i warzywami

Mąka z cieciorki "odbija" tłuszcz! Dania z jej udziałem nie pochłaniają oleju, na którym były smażone.

Jajka wielkanocne z awokado

Jajka wielkanocne z awokado

Awokado zapobiega chorobom serca, a jajka nim faszerowane są idealne na wielkanocne śniadanie!

Wielkanocny mazurek

Wielkanocny mazurek

Wielkanoc świętuj w radości! Mazurek jest nieziemsko pyszny, słodki i bardzo makowy. Zawsze się udaje!

Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Pomidory dzięki zawartości likopenu, pozwalają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu.

Strucla z masą makową

Strucla z masą makową

Mak, a konkretnie masa makowa z niego wytwarzana, jest bazą wielu ciast i deserów.

Łosoś pieczony z pomarańczą

Łosoś jest idealnym przepisem na danie walentynkowe, które rozsmakuje Was w miłości!

Napój imbirowy

Aromatyczny korzeń imbiru możesz wykorzystać na niezliczoną ilość sposobów.

Makowe muffiny z pomarańczą

Smaczny upominek od serca dla serca - dla babci i dziadka!

Babka z makiem

Obecne w maku nienasycone kwasy tłuszczowe wspomagają pracę serca.

Sałatka z jarmużem i burakami

Jarmuż jest królem zdrowych warzyw! Jego sezon właśnie trwa.

Domowy zakwas z buraków

Cenne źródło zarówno dobroczynnych bakterii mlekowych jak i buraczanych antyoksydantów. Doskonale sprawdzi się podczas budowania odporności!

Faszerowane papryki żółtym ryżem

Papryka faszerowana i zapiekana w piekarniku to świetne i wygodne danie na gorąco.

Placuszki z dyni

Dynia cudownie wpływa na zdrowie i urodę. Nie bez przyczyny jest nazywana „królową jesieni”.

Ciasto buraczkowe

Ciasto z buraków to bardzo ciekawa opcja do przemycenia cennych składników odżywczych.

Deser z jabłkiem i kaszą amarantus

Błonnik zawarty w jabłkach pomaga obniżyć poziom cholesterolu, co zmniejsza ryzyko chorób serca.

Zupa krem z dyni

Cenny jest nie tylko miąższ, lecz także pestki i olej z dyni. Niech dynia zagości w codziennym menu i to nie tylko w sezonie!

Owsianka z musem z gruszki

Gruszka jest owocem, który przepełnia polskie sady. Podczas jesieni są najsłodsze.

Jesienne leczo z cukinią

Cukinia im młodsza tym smaczniejsza. Jesiennym leczo rozpoczynany sezon na cukinię!

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Nie zapomnij o nich w swoim wiosennym menu.

Sezonowa zupa z botwinki

Botwinka ma mało kalorii i zawiera dużo żelaza. Najlepiej smakuje właśnie teraz, w sezonie wiosennym.

Sałatka z arbuzem i truskawkami

Arbuz wzmaga potencję i wspomaga pracę serca. Truskawki obniżają poziom cholesterolu i tciśnienie tętnicze.

Chłodnik z ogórkiem i cukinią

Chłodnik z ogórkiem i cukinią

Ogórki zawierają sterole roślinne, które korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy ponieważ obniżają poziom złego cholesterolu we krwi.

Szaszłyki warzywne od serca

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

koktajl borówkowy

Koktajl borówkowy

Borówki obniżają poziom "złego" cholesterolu (LDL) i podnoszą poziom „dobrego" (HDL).