- mąka z cieciorki – 150 g
- woda – 250 g
- płatki drożdżowe – 20 g
- olej rzepakowy – 10 g
- zielone pesto z bazylii – 40 g
- pomidor koktajlowy (świeży) – 240 g
- cukinia (świeża) – 200 g
- pieczarka (świeża) – 150 g
- papryka czerwona (świeża) – 150 g
- cebula czerwona (świeża) – 50 g
- oliwka zielona – 30 g
- koperek (świeży) – 10 g
- szczypior (świeży) – 10 g
- rukola (świeża) – 10 g
- sól – 1 g
- pieprz – 1 g
- Wymieszaj trzepaczką mąkę z wodą,
tak by nie było grudek. Odstaw na około godzinę.
- Po tym czasie dodaj płatki drożdżowe. Dopraw solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
- Masę smaż na rozgrzanym oleju. Uważaj na ciasto, ponieważ ciężko się je przewraca. Możesz pomóc sobie zsuwając omlet na talerz i ponownie przełożyć go na patelnię, żeby usmażyć drugą stronę.
- Gotowy omlet posmaruj pesto.
- Następnie zblanszuj warzywa na odrobinie oleju, dopraw solą i pieprzem. Wypełnij nimi omlet.
- Omlet z warzywami złóż na pół i udekoruj rukolą.
550
KCAL
21 g
TŁUSZCZU
51 g
WĘGLOWODANÓW
27 g
BIAŁKA
Przepis do pobrania
Format PDF